Postat in - 02.06.2015 15:15:53 (0 comentarii / 1546 vizualizari) | 686 likes |
Tort cu crema de ciocolata, nuca si lapte
Blat
- 6 oua
- 4 linguri apa
- 10 linguri de zahar
- 6 linguri ulei
- 2 linguri cacao
- 8 linguri faina
- 1 varf de cutit praf de copt
Batem albusurile cu apa spuma tare si apoi adaugam treptat zaharul. Adaugam galbenusurile pe rand, mixand bine, apoi adaugam si uleiul.
Separat amestecam faina cu cacao si praful de copt si adaugam treptat cate o lingura in spuma de albusuri in timp ce amestecam usor peste cap cu o spatula de lemn sau silicon.
Coacem blatul aprox. 40 de minute la 180 grade C intr-o forma rotunda cu diametrul de 22 cm.
Il scoatem, il lasam sa se raceasca bine si apoi il taiem in patru foi.
Sirop
200 ml apa, 3 linguri zahar, esenta de rom. Punem siropul pe foc sa dea cateva clocote apoi il lasam la racit.
Crema de ciocolata
- 2 oua
- 100 g zahar
- 1 lingura cacao
- 100 g ciocolata
- 100 g unt
Se amesteca ouale intregi cu zaharul si se pun pe baie de aburi pana se ingroasa. Se adauga apoi ciocolata rupta bucatele si cacaoa si se amesteca pana se topeste toata ciocolata.
Cand crema s-a racit, se mixeaza cu untul la temperatura camerei.
Crema de nuca
- 1 ou
- 60 g zahar
- 100 ml lapte
- 1 lingurita amidon
- 2 linguri esenta de rom
- 125 g nuca macinata
- 80 ml frisca
Oul intreg se freaca bine cu zaharul, se adauga laptele, amidonul, esenta de rom si apoi se amesteca totul cu nuca. Se pune crema pe foc si se fierbe pana se ingroasa compozitia, apoi se lasa sa se raceasca bine.
Se bate bine frisca si apoi se amesteca usor cu crema rece.
Crema de lapte:
- 250 ml lapte
- 30 g amidon (sau faina)
- 5 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 100 g unt
Amestecam amidonul cu putin lapte rece, iar restul de lapte il punem la foc impreuna cu zaharul si cu zaharul vanilat. Cand este fierbinte, adaugam amidonul si amestecam pana cand fierbe si se ingroasa bine crema. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, adaugam untul la temperatura camerei si mixam bine.
Asamblarea:
Luam o foaie de blat, o insiropam, intindem toata crema de ciocolata, apoi peste a doua foaie intindem crema de cacao, peste a treia foaie intindem crema de lapte si la sfarsit punem a patra foaie de blat.
O feliuta: