Postat in - 12.02.2015 15:43:38 (0 comentarii / 1582 vizualizari) | 734 likes |
Tort Table
TORT TABLE
Blat
- 6 oua
- 4 linguri apa
- 10 linguri de zahar
- 6 linguri ulei
- 10 linguri faina
- 1 varf de cutit praf de copt
Batem albusurile cu apa spuma tare si apoi adaugam treptat zaharul. Adaugam galbenusurile pe rand, mixand bine, apoi adaugam si uleiul.
Separat amestecam faina cu praful de copt si adaugam treptat cate o lingura in spuma de albusuri in timp ce amestecam usor peste cap cu o spatula de lemn sau silicon.
Coacem blatul aprox. 40 de minute la 180 grade C intr-o tava dreptunghiulara.
Il scoatem, lasam sa se raceasca si apoi il taiem in doua foi.
Sirop
300 ml apa, 3 linguri zahar, 1 esenta de vailie (sau zahar vanilat). Il punem pe foc sa dea cateva clocote apoi il lasam la racit.
Crema:
- o budinca de vanilie
- 8 linguri zahar
- 2 linguri amidon (sau faina)
- 1 esenta de vanilie(fiola de la Dr Oetker)
- 600 ml lapte
- 200 g unt
- fructe: banane si ananas, taiate bucatele
Budinca de vanilie se fierbe impreuna cu zaharul, esenta de vanilie si amidonul in 600 ml lapte pana se ingroasa. Cand e rece se mixeaza cu untul care trebuie sa fie la temperatura camerei.
Asamblarea:
Se ia o foaie de blat, se insiropeaza, se unge cu jumatate din cantitatea de crema si deasupra se pun bucatele de fructe.
200 g piscoturi se inmoaie putin in lapte si se aseaza peste crema si fructe. Apoi se mai pune un strat de crema, fructe si a doua foaie de blat insiropata.
Sectiunea tortului arata asa: