Postat in - 06.08.2014 01:26:30 (0 comentarii / 1766 vizualizari) | 675 likes |
Tort Printesa
TORT PRINTESA
Am copt doua portii de blat in trei carticioare de dimensiuni diferite. Primul blat l-am pus in cratita cu diametrul de 19 cm si dupa ce s-a copt am facut al doilea blat si l-am impartit in cratitele cu diametrul de 17 cm si 15 cm. Primul blat a iesit mai inalt si l-am taiat in trei foi. Pe celelalte le-am taiat in doua. Le-am insiropat si le-am umplut cu crema.
Am uns tortul cu un strat subtire de buttercream si apoi l-am imbracat in pasta de zahar. Detaliile rochitei le-am facut din royal icing.
Blat
- 4 oua
- 3 linguri apa
- 7 linguri de zahar
- 4 linguri ulei
- 2 linguri cacao
- 5 linguri faina
- 1 varf de cutit praf de copt
Batem albusurile cu apa spuma tare si apoi adaugam treptat zaharul. Adaugam galbenusurile pe rand, mixand bine, apoi adaugam si uleiul.
Separat amestecam faina cu cacao si praful de copt si adaugam treptat cate o lingura in spuma de albusuri in timp ce amestecam usor peste cap cu o spatula de lemn sau silicon.
Coacem blatul aprox. 40 de minute la 180 grade C.
Il scoatem, lasam sa se raceasca si apoi il taiem in doua sau trei foi.
Sirop
300 ml apa, 3 linguri zahar, esenta de rom. Il punem pe foc sa dea cateva clocote apoi il lasam la racit.
Crema:
- 300g zahar
- 3 linguri faina
- 1 ou
- 300ml lapte
- 3 linguri cacao
- 100 g ciocolata amaruie (sau de lapte)
- 1 fiola esenta de rom
- 150g nuca macinata
- 300 g unt sau margarina Rama
Se amesteca zaharul, faina, oul si laptele si se pun la fiert pana se ingroasa. Se adauga ciocolata rupta bucatele si cacaoa, apoi se amesteca pana se topeste ciocolata. Se adauga nuca si esenta de rom, se amesteca si se lasa la racit. Cand e rece se mixeaza cu untul la temperatura camerei.
Sectiunea tortului arata asa: