Claudia's Blog

 

Postat in - 06.08.2014 01:26:30   (0 comentarii / 1631 vizualizari) 571 likes

Tort masini

Img



Tortul acesta l-am facut cand baietelul meu, Emanuel, a implinit un anisor.

Reteta este aceeasi ca la tortul ACESTA.

Tortul l-am acoperit cu glazura de ciocolata.
Drumul, iarba, floricelele si ornamentul de pe margini le-am facut cu royal icing.
Masinutele le-am facut din pasta de zahar si din pasta de ciocolata.

Daca doriti sa faceti royal icing se procedeaza in felul urmator:

Se bate un albus de ou si apoi se adauga treptat aproximativ 250 g zahar pudra (pentru o consistenta medie - aceasta se foloseste la decorarea torturilor). Se adauga zeama de la o jumatate de lamaie nu prea mare, alternativ cu zaharul pana se obtine consistenta dorita. Daca albusul e de la un ou mai mare, s-ar putea sa fie necesara adaugarea unei cantitati mai mari de zahar pudra.
Pentru a verifica daca royal icing-ul are consistenta potrivita, se introduce de cateva ori o lingura in bolul cu spuma de zahar si dupa ce se scoate lingura afara varfurile din spuma trebuie sa isi mentina forma, lasandu-se doar foarte putin.

Pentru pasta de ciocolata se foloseste:

- 100 g ciocolata neagra
- o lingura de miere

Se pune ciocolata la topit intr-un vas pe bain-marie (vasul sa nu atinga apa de dedesubt). Se amesteca continuu cu o lingura de lemn pana se topeste toata ciocolata. Se ia vasul de pe bain-marie si se adauga mierea, apoi se amesteca pana cand toata ciocolata se desprinde de pe peretii vasului. Se inveleste pasta de ciocolata in folie si se pastreaza la frigider. Inainte cu doua ore de a o folosi, se scoate din frigider. Daca e tare si nu se poate modela cu ea, se poate pune in cuptorul cu microunde pentru cateva secunde.

Img
Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau: