Claudia's Blog

 

Postat in - 06.08.2014 01:26:30   (2 comentarii / 1398 vizualizari) 676 likes

Tort cutie cu trandafiri

Img



Acest tort l-am umplut cu doua creme, care le-am gasit pe site-ul Amaliei.
Crema de ciocolata a fost buna, in schimb mie nu mi-a placut mousse-ul de ciocolata alba. Probabil ca nu o sa il mai folosesc, sau poate, daca o sa il mai fac o sa folosesc o ciocolata alba care e foarte foarte buna.

Pentru acest tort eu am dublat toate cantitatile, caci am facut un tort cu trei etaje. Am facut un blat pe care l-am copt intr-o forma rotunda cu diametrul de 26 cm si cel de-al doilea blat l-am impartit in doua forme: una cu diametrul de 19 cm si cealalta cu diametrul de 17 cm. Au iesit astfel trei blaturi pe care le-am taiat in cate trei foi.
Pe cel mai mic l-am taiat in forma de inimioara. L-am umplut cu crema si in foaia de deasupra am decupat un cerc in mijloc, pe care l-am scos afara. Dupa ce am imbracat inimioara cu pasta de zahar, am pus in locul cercului de blat, trandafiri din pasta de zahar. Cutiutei cu trandafiri i-am facut si un capac, tot din pasta de zahar.

Celelalte etaje ale tortului le-am imbracat cu glazura de ciocolata.

Si acum reteta:

Blat

- 6 oua
- 4 linguri apa
- 10 linguri de zahar
- 6 linguri ulei
- 2 linguri cacao
- 8 linguri faina
- 1 varf de cutit praf de copt

Batem albusurile cu apa spuma tare si apoi adaugam treptat zaharul. Adaugam galbenusurile pe rand, mixand bine, apoi adaugam si uleiul.
Separat amestecam faina cu cacao si praful de copt si adaugam treptat cate o lingura in spuma de albusuri in timp ce amestecam usor peste cap cu o spatula de lemn sau silicon.
Coacem blatul aprox. 40 de minute la 180 grade C, intr-o forma cu 26 cm diametru.
Il scoatem, lasam sa se raceasca si apoi il taiem in trei foi.

Sirop

Carmelizam 50 g de zahar si apoi adaugam 200 ml apa. Mai adaugam 100 g zahar si lasam sa dea cateva clocote, adaugam esenta de rom si apoi il lasam la racit.

Crema de ciocolata:

- 200g margarina Rama sau unt
- 3 galbenusuri
- 3 linguri de apa
- 6 linguri de zahar
- 2 linguri cacao
- esenta de rom

Galbenusurile, zaharul, cacaoa si apa se fierb la foc mic sau pe bain-marie, apoi se lasa la racit. Se mixeaza cu untul sau margarina si se adauga esenta de rom.

Mousse de ciocolata alba:

- 2 oua
- 2 linguri amidon
- 360 ml lapte
- 100 g ciocolata alba
- 15 g gelatina
- 3 linguri apa rece
- 250 ml frisca

Amidonul se amesteca cu ouale, se adauga laptele, apoi se pune pe foc mic si se lasa pana se ingroasa, amestecand continuu. Se ia apoi de pe foc si se adauga gelatina pe care am dizolvat-o in 3 linguri de apa rece. Se adauga ciocolata rupta bucatele si se amesteca pana se topeste.Se lasa la racit.
Separat batem frisca bine. Daca frisca e neindulcita se mai adauga 3 linguri de zahar. Adaugam treptat crema rece in frisca.

Pe platou punem prima foaie de blat, o insiropam, adaugam crema de ciocolata, punem a doua foaie de blat, o insiropam, adaugam mousse-ul de ciocolata alba si apoi punem a treia foaie de blat si o insiropam.

Img
Img
Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau:

Multumesc, draga Daniela!

Claudia, 10.09.2014 18:34:09

Arata foarte bine si cred ca a fost si bun la gust. Felicitari!

Daniela, 08.09.2014 17:05:56