Postat in - 06.08.2014 01:26:30 (0 comentarii / 1496 vizualizari) | 719 likes |
Tort avion
De fapt aici avem doua torturi: tortul in forma de avion si un alt tort pe care am asezat avionul.
Pentru tortul avion am folosit:
Blat
- 5 oua
- 4 linguri apa
- 9 linguri de zahar
- 5 linguri ulei
- 9 linguri faina
- 1 varf de cutit praf de copt
Batem albusurile cu apa spuma tare si apoi adaugam treptat zaharul. Adaugam galbenusurile pe rand, mixand bine, apoi adaugam si uleiul.
Separat amestecam faina cu praful de copt si adaugam treptat cate o lingura in spuma de albusuri in timp ce amestecam usor peste cap cu o spatula de lemn sau silicon.
Coacem blatul aprox. 40 de minute la 180 grade C intr-o tava dreptunghiulara.
Il scoatem, lasam sa se raceasca si apoi il taiem in doua foi.
Eu mi-am facut tipare de hartie pentru corpul avionului, pentru aripi si coada si apoi am taiat blatul dupa tipare.
Pentru ca sa fiu sigura ca am destul blat ca sa construiesc avionul, am mai copt o foaie de blat folosind jumatate din ingredientele primului blat.
L-am umplut cu urmatoarea crema:
Crema:
- o budinca de vanilie
- 4 linguri zahar
- 400ml lapte
- 200 g unt
- fructe: banane si ananas, taiate bucatele
Budinca de vanilie se fierbe impreuna cu zaharul in 400 ml lapte pana se ingroasa. Cand e rece se mixeaza cu untul care trebuie sa fie la temperatura camerei.
Foile de blat se insiropeaza, se ung cu crema si desupra fiecarui strat de crema se pun bucatele de fructe.
Sirop
100 ml apa, 2 linguri zahar, esenta de vailie (sau zahar vanilat). Il punem pe foc sa dea cateva clocote apoi il lasam la racit.
Am asezat avionul pe un alt tort si reteta lui o gasiti AICI.