Claudia's Blog

 

Postat in - 01.01.2015 15:22:19   (0 comentarii / 1102 vizualizari) 586 likes

Rulada cu crema de vanile si banana

Img


Blat
Am incercat aceasta rulada cu doua variante de blat si ne-au placut amandoua.
Varianta 1:

- 4 oua
- 1 lingura apa
- 5 linguri de zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 5 linguri ulei
- 2 linguri faina
- 2 linguri pesmet
- 50 g nuca macinata
- 1 varf de cutit praf de copt

Batem albusurile cu apa spuma tare si apoi adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat. Adaugam galbenusurile pe rand, mixand bine, apoi adaugam si uleiul.
Separat amestecam faina cu pesmetul si praful de copt si adaugam treptat cate o lingura in spuma de albusuri in timp ce amestecam usor peste cap cu o spatula de lemn sau silicon. Adaugam si nuca macinata.
Coacem blatul aprox. 30 de minute la 180 grade C intr-o forma dreptunghiulara. Se face proba cu scobitoarea pentru a vedea daca e copt.
Il scoatem si il asezam pe un prosop curat si umed, apoi il rulam. Lasam sa se raceasca.

Varianta 2:

- 3 oua
- 2 linguri apa
- 5 linguri de zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 3 linguri ulei
- 5 linguri faina
- 1 varf de cutit praf de copt

Batem albusurile cu apa spuma tare si apoi adaugam treptat zaharul. Adaugam galbenusurile pe rand, mixand bine, apoi adaugam si uleiul.
Separat amestecam faina cu praful de copt si adaugam treptat cate o lingura in spuma de albusuri in timp ce amestecam usor peste cap cu o spatula de lemn sau silicon.
Coacem blatul aprox. 35 minute la 180 grade C intr-o tava dreptunghiulara.
Il scoatem si il asezam pe un prosop curat si umed, apoi il rulam. Lasam sa se raceasca.

Crema

1 budinca de vanilie si 5 linguri de zahar se fierb in 350 ml lapte, pana se ingroasa. Cand e rece se mixeaza cu 200 g unt la temperatura camerei.

Se scoate blatul din prosop, se unge cu crema si deasupra se pun doua banane, apoi se ruleaza.

Se bate frisca (200-300 ml) si se unge rulada, apoi se presara nuca prajita si taiata.

Img
Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau: