Postat in - 20.12.2014 00:58:23 (2 comentarii / 9776 vizualizari) | 596 likes |
Prajitura cu mac si nuca de cocos
Blat
- 6 albusuri
- 1 lingura apa
- 10 linguri zahar
- 80 g nuca de cocos
- 80 g mac macinat
- 3 linguri faina
- 1 varf de cutit praf de copt
Batem albusurile cu apa spuma tare si apoi adaugam treptat zaharul. Adaugam nuca de cocos, macul, faina si praful de copt, amestecand usor.
Coacem blatul la foc potrivit intr-o forma dreptunghiulara.
Il scoatem si il lasam sa se raceasca.
Crema
6 galbenusuri, o budinca de vanilie, 6 linguri de zahar se fierb in 350 ml lapte, pana se ingroasa. Cand e rece se amesteca cu 200 g unt la temperatura camerei.
Peste blat se intinde crema, deasupra se pune un rand de biscuiti asezati unul langa altul si apoi, peste biscuiti se intinde o glazura.
Glazura
4 linguri zahar pudra, 2 linguri cacao, 3 linguri apa fierbinte, 1 lingura ulei. Se amesteca bine si daca e prea tare glazura se mai adauga apa, iar daca e prea lichida se mai adauga zahar pudra.
Si eu sper sa iti placa!
Claudia, 06.01.2015 15:35:31
Am luat reteta cu prima ocazie am sa o fac cred ca o sa fie foarte buna.
ioana, 05.01.2015 17:06:23