Claudia's Blog

 

Postat in - 22.01.2017 16:18:50   (0 comentarii / 2987 vizualizari) 549 likes

Dumnezeu este Omniprezent si Omniscient

Saptamana aceasta am discutat cu copiii despre alte doua atribute ale lui Dumnezeu. El este omniprezent, adica intotdeauna este in orice loc. El ne vede tot timpul si e cu noi mereu. De asemenea El este omniscient, adica stie absolut totul. Cunoaste char si gandurile noastre si stie tot ce se intampla in univers, sau ce se va intampla in viitor.
Ca sa le dau exemplu de o situatie in care s-au vazut aceste atribute, le-am repovestit istoria cu Iona, profetul care a fost trimis de Dumnezeu la oamenii rai din cetatea Ninive sa le spuna ca Dumnezeu e hotarat sa ii nimiceasca. El nu a vrut sa asculte si s-a gandit sa fuga departe de fata lui Dumnezeu. S-a dovedit ca nu a putut sa fuga undeva unde Dumnezeu sa nu il gaseasca. In urma furtunii mari care a venit pe mare, Iona a fost aruncat din corabia in care era si Dumnezeu a trimis un peste mare sa il inghita. Iona se roaga si se pocaieste, iar dupa trei zile pestele il arunca afara, pe uscat. De data aceasta Iona merge la Ninive si le spune mesajul de la Dumnezeu, iar oamenii se pocaiesc, Dumnezeu ii iarta si nu ii mai nimiceste.

Avem o carte cu istoria lui Iona care contine cinci puzzle-uri simple. Le-am facut rapid impreuna cu copiii si i-am pus sa imi povesteasca ce se intampla in fiecare imagine.


Img


Am cautat pe Google cateva fise de lucru cu Iona si le-am dat sa rezolve cateva labirinturi si sa uneasca punctele pentru a desena pestele mare care l-a inghitit pe Iona.


Img


Img

Img

Am facut apoi un craft cu Iona in burta pestelui. Am desenat pe un carton un peste si l-am decupat, apoi l-am dat copiilor sa il foloseasca drept sablon pentru a desena si ei cate un peste la fel. L-au decupat, l-au colorat si apoi l-au taiat in doua.L-au lipit pe Iona in partea de jos si apoi au lipit cele doua parti din peste pe cate o clema de rufe. Cand se deschide clema, il putem vedea pe Iona in burta pestelui.


Img


Img

Img

Img

Img

Am luat apoi Biblia si le-am citit primele 12 versete din Psalmul 139:

Doamne, Tu ma cercetezi de aproape si ma cunosti, stii cand stau jos si cand ma scol si de departe imi patrunzi gandul.
Stii cand umblu si cand ma culc si cunosti toate caile mele. Caci nu-mi ajunge cuvantul pe limba, si Tu, Doamne, il si cunosti in totul.
Tu ma inconjuri pe dinapoi si pe dinainte si-Ti pui mana peste mine. O stiinta atat de minunata este mai presus de puterile mele: este prea inalta, ca s-o pot prinde.
Unde ma voi duce departe de Duhul Tau si unde voi fugi departe de Fata Ta? Daca ma voi sui in cer, Tu esti acolo; daca ma voi culca in Locuinta mortilor, iata-Te si acolo. Daca voi lua aripile zorilor si ma voi duce sa locuiesc la marginea marii, si acolo mana Ta ma va calauzi si dreapta Ta ma va apuca. Daca voi zice: 'Cel putin intunericul ma va acoperi, si se va face noapte lumina dimprejurul meu!' Iata ca nici chiar intunericul nu este intunecos pentru Tine, ci noaptea straluceste ca ziua si intunericul, ca lumina.

La sfarsit au lipit in comoara cele doua atribute despre care am discutat: Omniprezent si Omniscient.


Img

Am cantat cantarea 'Ai grija gura mica ce vorbesti', gandindu-ne ca Dumnezeu este cu noi si El vede mereu ce facem.

Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau: