Claudia's Blog

 

Postat in - 06.08.2014 01:35:02   (0 comentarii / 978 vizualizari) 606 likes

Minipizza

Img


Minipizza

500 g faina, 250 ml apa, 6 g drojdie (jumatate dintr-un sfert de cub), o lingurita de sare, 1 lingura ulei.

In apa se pune drojdia sfaramata, sarea si uleiul. Se amesteca, apoi se pune faina pe rand si se framanta bine. Se imparte aluatul in doua. Se acopera cu o folie alimentara sau o punga si se lasa 10 minute si apoi se da la frigider pentru cel putin jumatate de ora. Acest aluat se poate pastra in frigider 3-4 zile.

Se presara pe masa faina si se intinde o foaie mai subtire peste care se pune urmatoarea compozitie:

Se face o pasta din cateva rosii taiate bucatele marunte (fara coaja), 7 linguri de bulion, putin oregano, putin busuioc, putina sare, piper si 5 linguri ulei. Se imparte pasta in doua si se unge foaia de aluat. Deasupra se presara cascaval sau mozzarella data pe razatoarea mare, sunca si/sau salam taiate cubulete (sau piept de pui), daca se doreste se pot pune cateva linguri de porumb, cateva masline fara samburi taiate bucatele si deasupra se mai pune un rand de cascaval ras.
( Se pot pune si ciuperci sau putin ardei taiat betisoare subtiri si calit putin intr-o tigaie cu ulei. Peste ardei se pune putina sare si piper si in timp ce se calesc se tot amesteca).

Se ruleaza aluatul cu compozitia pe el si se taie cu un cutit bine ascutit bucatele de 1-2 cm. Se pun culcate in tava pe hartie de copt si se coc aprox. 20 min la 180 grade C.

Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau: