Postat in - 06.08.2014 01:31:49 (0 comentarii / 1059 vizualizari) | 580 likes |
Prajitura cu mere si frisca
Blat
- 5 oua
- 8 linguri de zahar
- 3 linguri apa
- 4 linguri ulei
- 8 linguri faina
- 1 varf de cutit praf de copt
Batem albusurile cu apa spuma tare si apoi adaugam treptat zaharul. Adaugam galbenusurile unul cate unul, mixam bine dupa fiecare, adaugam si uleiul.
Separat amestecam faina cu cacao si praful de copt.
Adaugam treptat cate o lingura de faina si praful de copt si amestecam usor peste cap cu o lingura sau spatula de lemn.
Coacem blatul aprox. 40 de minute la 180 grade C intr-o forma dreptunghiulara.
Il scoatem si il lasam sa se raceasca.
Crema
Se fierb 2 budinci de vanilie in 700 ml lapte.
Cand incepe sa fiarba se pune o farfurie plina de mere curatate si
rase (4-5 mere) si 6 linguri de zahar. Se lasa sa fiarba cinci minute, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca putin.
Se caramelizeaza 7 linguri zahar si asa fierbinte se
intinde peste blat, apoi se pune toata crema si deasupra se
intinde 200 ml frisca batuta.