Claudia's Blog

 

Postat in - 28.01.2015 12:02:29   (0 comentarii / 1063 vizualizari) 582 likes

Cornuri din aluat de cozonac

Img

Ingrediente

- 500 g faina
- 1 ou
- 3 linguri zahar
- 1 zahar vanilat
- 1 lingurita rasa sare
- 250 ml lapte
- 50 ml ulei
- 25 g drojdie proaspata
- rahat pentru umplut cornurile
- nuca macinata si amestecata cu zahar, pentru umplut

Drojdia se pune la inmuiat impreuna cu o lingurita de zahar si o lingurita de faina, in 50 ml lapte caldut. Se lasa cam 10 minute.
In restul de lapte (200 ml) se pune sarea, zaharul si zaharul vanilat si se amesteca. Laptele sa fie caldut.
Intr-un bol mai mare se pune faina, oul, apoi drojdia si se framanta adaugand treptat laptele. Dupa ce s-a framantat bine se adauga treptat uleiul caldut si se framanta pana se incorporeaza.
Se inveleste bolul intr-un prosop ca sa stea la cald si se lasa la dospit cam jumatate de ora.
In timpul acesta se taie rahatul in bucatele mai mici. Se macina si nuca si se amesteca cu zahar.
Se imparte aluatul in patru parti, fiecare parte se intinde (in forma de cerc) pe masa de lucru pe care se presara in prealabil faina ca sa nu se lipeasca si se taie in 8. Se pune rahat sau nuca si se ruleaza fiecare parte in forma de cornulet.
Se pun in tava pe hartie de copt si se acopera cu o folie alimentara sa nu se usuce, apoi se mai lasa jumatate de ora la dospit. Se dau apoi la cuptor pentru 25 min la 175 grade C (fara folia alimentara :) ).
Intr-o cana se pune o lingura de zahar si doua linguri de apa calduta si se amesteca sa se topeasca zaharul. Cand sunt coapte cornuletele, se ung cu acest sirop, apoi se lasa la racit.
Sunt foarte bune!

Img
Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau: