Claudia's Blog

 

Postat in - 05.08.2014 22:47:07   (0 comentarii / 994 vizualizari) 513 likes

Carti pentru copii

Img

De cand au fost mici copiii mei au fost atrasi de carti. Pentru mine este o bucurie acest lucru si in timp am achizitionat o multime de carti cu activitati pentru copii, cu jocuri sau cu povesti. Din fericire sotul meu drag nu a avut nimic impotriva, ba chiar m-a incurajat sa iau ceea ce mi se parea interesant.

In cele mai multe situatii cand e nevoie sa ii tin linistiti pe copii un timp mai indelungat, ma folosesc de carti. La inceput, cand copiii aveau cateva luni, le aratam diferite obiecte si animalute numindu-le. Dupa un timp au inceput ei sa imi arate cu degetelul diferite lucruri pe care le vedeau in carte si sa imi ceara sa le spun ce e. Urmatorul pas a fost sa ii intreb eu unde este un anumit obiect, un anumit animal, o anumita culoare, un anumit personaj etc. si ei imi aratau cu degetelul.

In jurul varstei de un an am inceput sa le citesc povestioare mai scurte si am vazut ca aveau rabdare sa ma asculte. Cu trecerea timpului povestioarele au devenit tot mai lungi si unele erau insotite de anumite activitati ( de exemplu lipirea de autocolante).

In jurul varstei de doi ani am inceput cu Octavian sa facem tot felul de activitati din carti si acum la trei ani si jumatate in fiecare zi rezolvam fise de lucru din mai multe carti : gasirea diferentelor dintre doua imagini care par identice, iesirea din labirint, unirea punctelor tinand cont de numere sau litere pentru a rezulta o anumita imagine, potrivirea obiectelor cu umbrele lor, completarea de siruri, gasirea perechilor si multe multe alte jocuri de logica, atentie si perspicacitate.


Img
Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau: