Claudia's Blog

 

Postat in - 06.08.2014 01:26:30   (0 comentarii / 3335 vizualizari) 665 likes

Tort cifra unu

Img



Acest tort l-am facut cand baietelul meu mai mare, Octavian, a implinit un an. Pentru ca am vrut ca si el sa poata manca tort, m-am decis sa fac ceva cu fructe si sa ma feresc de ciocolata.

Am copt doua blaturi dreptunghiulare si pe fiecare le-am taiat in doua foi. Pe platou am pus o foaie de blat pe care am insiropat-o, am pus jumatate din crema de vanilie, apoi am adaugat ananas si banane taiate bucatele, a urmat o alta foaie de blat, mousse de piersici, a treia foaie de blat, crema de vanilie cu fructe si apoi a urmat ultima foaie de blat. Fiecare foaie de blat am insiropat-o.
Am taiat tortul in forma de cifra unu si apoi l-am ornat cu frisca. Am vrut sa desenez si un ursulet care nu a iesit chiar cum as fi vrut...Dar tortul a fost bun.

Blat

- 5 oua
- 3 linguri apa
- 8 linguri de zahar
- 5 linguri ulei
- 8 linguri faina
- 1 varf de cutit praf de copt

Batem albusurile cu apa spuma tare si apoi adaugam treptat zaharul. Adaugam galbenusurile pe rand, mixand bine, apoi adaugam si uleiul.
Separat amestecam faina cu praful de copt si adaugam treptat cate o lingura in spuma de albusuri in timp ce amestecam usor peste cap cu o spatula de lemn sau silicon.
Coacem blatul aprox. 40 de minute la 180 grade C intr-o tava dreptunghiulara.
Il scoatem, lasam sa se raceasca si apoi il taiem in doua foi.

Sirop

300 ml apa, 4 linguri zahar, esenta de vailie (sau zahar vanilat). Il punem pe foc sa dea cateva clocote apoi il lasam la racit.

Crema de vanilie:

- o budinca de vanilie
- 4 linguri zahar
- 400ml lapte
- 300 ml frisca
- 10 g gelatina (1 plic)
- fructe: banane si ananas, taiate bucatele

Se bate frisca si se lasa la rece.

Gelatina se pune la inmuiat in cateva linguri de apa rece.

Budinca de vanilie se fierbe impreuna cu zaharul in 400 ml lapte pana se ingroasa. Cand e rece se adauga gelatina (care se dizolva in prealabil pe bain-marie - atentie sa nu fiarba caci isi pierde proprietatile) si frisca.

Mousse de piersici:

- 1 borcan de compot de persici de 800 g
- 2 oua
- 200 ml frisca
- 20 g gelatina

Se bate frisca si se lasa la rece.

Se pun in blender piersicile scurse de zeama si 150 ml sirop de piersici si se fac piure.

Gelatina se pune la inmuiat in putin sirop de piersici.

Galbenusurile se amesteca cu 2 linguri de zahar si 4 linguri de lapte pe bain-marie pana cand crema devine ca o samantana. Se lasa la racit.

Se bat albusurile spuma tare apoi se amesteca cu crema de galbenusuri rece, se adauga piureul de piersici si gelatina dizolvata si apoi frisca.Se amesteca bine compozitia cu o lingura, de jos in sus.

Img
Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau: