Claudia's Blog

 

Postat in - 06.08.2014 01:26:30   (0 comentarii / 2274 vizualizari) 660 likes

Tort Mickey Mouse

Img



Acest tort l-am facut cand baietelul meu, Octavian, a implinit trei ani. Pe atunci ii placeau tare mult desenele cu Mickey Mouse, asa ca a fost foarte incantat de tort.

Mai jos am scris reteta pentru un tort rotund (adica pentru Mickey Mouse fara urechi).
Pentru urechi am mai facut un blat din 5 oua si l-am impartit in doua craticioare de 15 cm diametru. Crema alba am facut-o din 800 ml lapte si crema neagra am facut-o din 300 g ciocolata si 300 ml frisca, pentru ca sa imi ajunga si pentru urechi.

Daca doriti sa faceti doar tortul rotund, reteta e urmatoarea:

Blat

- 6 oua
- 4 linguri apa
- 10 linguri de zahar
- 6 linguri ulei
- 2 linguri cacao
- 8 linguri faina
- 1 varf de cutit praf de copt

Batem albusurile cu apa spuma tare si apoi adaugam treptat zaharul. Adaugam galbenusurile pe rand, mixand bine, apoi adaugam si uleiul.
Separat amestecam faina cu cacao si praful de copt si adaugam treptat cate o lingura in spuma de albusuri in timp ce amestecam usor peste cap cu o spatula de lemn sau silicon.
Coacem blatul aprox. 40 de minute la 180 grade C, intr-o forma cu 26 cm diametru.
Il scoatem, lasam sa se raceasca si apoi il taiem in patru foi.

Sirop

300 ml apa, 3 linguri zahar, esenta de rom. Il punem pe foc sa dea cateva clocote apoi il lasam la racit.

Crema ganache de ciocolata:

- 200 ml frisca
- 200 g ciocolata amaruie (sau cu lapte)
- 100 g nuca taiata foarte marunt

Frisca si ciocolata rupta bucatele se pun la bain-marie pana se topeste ciocolata. Apoi se lasa la foc mic sa fiarba cateva minute. Cand se mai raceste se da la frigider pt cateva ore si apoi se mixeaza bine si se amesteca cu nuca.

Crema de lapte:

- 500 ml lapte
- 45 g amidon sau 50 g faina
- 10 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 100 g unt sau margarina Rama

Amestecam amidonul cu putin lapte rece, iar restul de lapte il punem la foc impreuna cu zaharul. Cand este fierbinte, adaugam amidonul si amestecam pana cand fierbe si se ingroasa bine crema. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, adaugam untul si mixam bine.

Asamblarea:

Foaie de blat + jumatate din crema alba + foaie de blat + crema ganache + foaie de blat + cealalta jumatate din crema alba + foaie de blat.
Fiecare foaie de blat se insiropeaza putin.

Eu am ornat tortul cu glazura de ciocolata si cu frisca. Fata are culoare roz pentru ca am pus foarte putin colorant roz in frisca.

Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau: