Claudia's Blog

 

Postat in - 04.05.2015 13:34:11   (0 comentarii / 1094 vizualizari) 571 likes

Rulada diplomat

Img


Blat

- 3 oua
- 2 linguri apa
- 5 linguri de zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 3 linguri ulei
- 5 linguri faina
- 1 varf de cutit praf de copt

Batem albusurile cu apa spuma tare si apoi adaugam treptat zaharul. Adaugam galbenusurile pe rand, mixand bine, apoi adaugam si uleiul.
Separat amestecam faina cu praful de copt si adaugam treptat cate o lingura in spuma de albusuri in timp ce amestecam usor peste cap cu o spatula de lemn sau silicon.
Coacem blatul aprox. 20 minute la 180 grade C intr-o tava dreptunghiulara cu hartie de copt.
Il scoatem si il rulam imediat cu tot cu hartia de copt. Lasam sa se raceasca bine.

Crema

- 3 oua
- 100 g zahar
- 1 esenta de vanilie
- 1 portocala
- 1 pic gelatina
- 400 ml frisca naturala, 1 zahar vanilat si 80 g zahar pudra

Ouale si cele 100 g de zahar se bat spuma si apoi se fierb pe bain-marie, amestecand cu telul pana se dizolva zaharul si se ingroasa. Se lasa la racit foarte bine.
Portocala se decojeste, se curata de pielite si se taie cubulete, apoi se pune intr-o strecuratoare mica la scurs. Se adauga la crema rece, impreuna cu o esenta de vanilie.
Gelatina se pune la hidratat in sucul de la portocala, apoi se pune pe bain-marie pana se dizolva. Cand s-a racorit putin se adauga la crema rece.
Se bate frisca cu zaharul vanilat si zaharul pudra si se adauga treptat la crema de oua.
Se pun in crema si stafide.

Se unge foaia de blat cu crema si apoi se ruleaza. Pentru ca crema e multa si moale, se pune foaia de blat pe o folie de aluminiu si se ruleaza cu ajutorul ei. Se inveleste rulada in folia de aluminiu si se pastreaza cateva ore la frigider pana se intareste crema, apoi se orneaza cu frisca .

Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau: