Postat in - 20.12.2014 00:58:23 (0 comentarii / 1102 vizualizari) | 583 likes |
Napolitana cu caramel si nuca
Napolitana caramel
Ingrediente:
- 5 oua
- 200 g zahar + 300 g zahar pentru caramelizat
- 200 g unt
- 300 g nuca zdrobita
- 250 g biscuiti simpli macinati
- 2 foi mari de napolitana
Intr-o oala sau cratita destul de incapatoare se pun 300 g zahar sa se caramelizeze.
Albusurile se bat bine cu 200 g zahar si apoi se adauga pe rand galbenusurile. Cand zaharul e caramelizat se adauga repede spuma de oua amestecand mereu ca sa nu se intareasca zaharul. Se lasa sa fiarba 2-3 minute amestecand incontinuu. Se adauga untul si dupa ce s-a topit se adauga nuca taiata si biscuitii macinati. Se amesteca bine.
Asa calda, se aseaza toata compozitia intre doua foi mari de napolitana.
Daca doriti sa folositi doar doua foi mici de napolitana, injumatatiti cantitatile.