Claudia's Blog

 

Postat in - 28.01.2015 12:02:29   (2 comentarii / 1657 vizualizari) 642 likes

Insula plutitoare

Img


Blat

- 5 albusuri
- 4 linguri apa
- 9 linguri de zahar
- 5 linguri ulei
- 9 linguri faina
- 1 varf de cutit praf de copt

Batem albusurile cu apa spuma tare si apoi adaugam treptat zaharul. Adaugam galbenusurile pe rand, mixand bine, apoi adaugam si uleiul.
Separat amestecam faina cu praful de copt si adaugam treptat cate o lingura in spuma de albusuri in timp ce amestecam usor peste cap cu o spatula de lemn sau silicon.
Coacem blatul aprox. 35 - 40 minute la 180 grade C intr-o tava dreptunghiulara.
Il scoatem si il lasam sa se raceasca.

Cand e rece se unge cu un strat de gem (eu am folosit de caise, dar puteti folosi si de altceva) si apoi taiem blatul cubulete.

Crema de vailie

1 budinca de vanilie, 2 galbenusuri si 5 linguri de zahar se fierb in 600 ml lapte, pana se ingroasa. Se bat doua albusuri spuma tare cu doua linguri de zahar si apoi se incorporeaza usor in budinca fierbinte.

Crema de cacao

1 budinca de cacao, 2 galbenusuri si 5 linguri de zahar se fierb in 600 ml lapte, pana se ingroasa. Se bat doua albusuri spuma tare cu doua linguri de zahar si apoi se incorporeaza usor in budinca fierbinte.

Asamblarea
Se taie doua banane in bucati mai mici. (Daca doriti se pot pune si alte fructe. E foarte bun cu capsuni proaspete.)
Se pregateste un bol mai mare in care se pune un rand de crema de vanilie asa calda, se aseaza unul langa altul cubulete de blat si printre cubulete se aseaza bucati de banana, se pune un rand de crema de cacao, apoi iarasi un rand de cubulete de blat cu banane, apoi iarasi crema de vanilie si tot asa pana se umple bolul. Se incheie cu un rand de crema.
Mie mi-a mai ramas si crema si blat, asa ca am mai facut intr-un bol mai mic.


Img

Se bat 200 ml frisca si se intinde deasupra, apoi se rade ciocolata sau se presara bombonele de ciocolata.
Se da la frigider peste noapte.
Se ia cu o lingura mare din bol, se pune in boluri mai mici si se serveste.
E un desert usor de facut si foarte bun. Inca nu am intalnit pe nimeni la care sa nu ii placa.


Img
Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau:

Desertul acesta l-am mancat prima data cand aveam vreo 6-7 ani, la o familie de prieteni. Ei au zis ca se numeste asa si asa i-a ramas numele. Nu am zis ca asta e numele original sau ca e prajitura frantuzeasca. Pana la urma sunt o gramada de prajituri care au nume date de unul sau de altul si nici nu mai stii care era numele original. Daca cunosti cumva desertul asta si stii cum se numeste de fapt, te rog sa imi spui si mie.

Claudia, 27.10.2016 10:43:18

asta nu-i insula plutitoare... insula plutitoare frantuzeasca este laptele de pasare romanesc... nu are blat, sau fructe, sau frisca

mihai, 27.10.2016 09:32:27